Geschiedenis

Veel mensen vragen ons hoe dit bedrijf tot stand is gekomen. Vandaar hier een klein stukje geschiedenis over dit mooie en authentieke familiebedrijf.

In 1908 heeft J.F. van Ark gronden gekocht van Kasteel “de Wildenborch”. Hierop bouwde hij een woonhuis, smederij en een koeienstal. Van beroep was J.F. van Ark vooral smid, zijn werkzaamheden waren zeer divers, paarden voorzien van hoefijzers, hoepels om wagenwielen leggen, reparatie van fietsen, etc..

Door de opkomst van de mechanisatie in de landbouw ging de smederij een zachte dood tegemoet. Zoon G. van Ark had ondertussen de boerderij verder uitgebreid. Het was een gemengd bedrijf met melkkoeien en fok- en vleesvarkens.In 1992 besloot G.J. van Ark, de huidige eigenaar, om de melkkoeien in te ruilen voor zoog-/vleeskoeien. En er werd een kleinschalig kampeerterrein opgezet.

In 1998 werd het roer nog drastischer omgegooid. De varkens werden de deur uitgegaan, de stallen werden afgebroken en de Taveerne met acht hotelkamers kwam ervoor in de plaats. Nadien zijn daar nog vier luxe tweepersoons appartementen bijgekomen.
Ook is er nog een prachtige, sfeervolle serre bij gekomen, hier kunnen de gasten heerlijk genieten van een hapje en/of drankje.

Het was een uitstekende keuze, steeds meer mensen vinden de weg naar “de Wildenborcherhof”. Voor een overnachting in een hotelkamer of appartement, een plekje op de camping, om een partijtje te houden, voor een overheerlijk diner of om gewoon even lekker op het terras te genieten.

Ondanks de veranderingen en uitbreidingen zijn wij er in geslaagd om de gemoedelijke sfeer te behouden.
logo watermark